Gemeentebrief 52 Gemeentebrief 52
Meditatief:
De naakten kleden is het vierde werk van barmhartigheid. Over naaktheid lezen we al in Genesis 3: de man en de vrouw eten van de verboden vrucht en zien dat ze naakt zijn. Ze schamen zich voor God en voor elkaar. De Eeuwige maakt voor hen kleding van dierenvellen om hen te bedekken en te beschermen tegen hitte en kou.
Naaktheid kan positief zijn: het kan iets zeggen over tederheid en over kwetsbaar durven zijn bij de geliefde ander. Maar naaktheid roept ook woorden op als:schaamte, leegte, armoede, misschien wel geweld. Dat het te maken heeft met minachting en vernedering wordt pijnlijk duidelijk als we er aan denken hoe de bovenkleding van Jezus wordt verdobbeld en Hij naakt aan het kruis hangt. Alle menselijke waardigheid is hem afgenomen.
Deze week kunnen we onze stem uitbrengen voor een nieuwe volksvertegenwoordiging. Speelt het in je keuze een rol of een partij bescherming biedt aan mensen die blootgesteld worden aan armoede, haat of onrecht? Speelt het bij je keuze een rol of een partij echt iets wil doen aan een kwetsbare aarde?
ds. Luci Schermers

Lees hier de hele gemeentebrief van deze week
terug