Profielschets Ontmoetingskerk Profielschets Ontmoetingskerk
Welkom in de Ontmoetingskerk in Krimpen aan de Lek

De Ontmoetingskerk is een van de twee kerken in Krimpen aan de Lek, de oude kerk op de dijk is de hervormde kerk, onze kerk staat in het dorp en was vroeger gereformeerd.
Na de oprichting van de PKN verwisselden wij van naam; “gereformeerde kerk” werd Ontmoetingskerk; een kerk voor de ontmoeting met God en met elkaar, met mensen die tot onze gemeente behoren maar ook met mensen van buitenaf: we willen ook kerk voor het dorp zijn.
Met de hervormde kerk werken we samen op het gebied van jeugdwerk en diaconie, maar we staan wel echt los van elkaar.
Krimpen aan de Lek (6500 inwoners) is een van de rustige dorpen aan de Lek die deel uitmaken van het groene hart van de Krimpenerwaard. Aan de rand van het dorp ligt een natuurgebied, je kunt hier prachtig wandelen en fietsen langs de Lek of in de polder. Het centrum is onlangs vernieuwd, er zijn een cultuurhuis, woningen en betere winkels
bijgekomen. Er zijn drie basisscholen; voor het voortgezet onderwijs gaan de meeste jongeren op de fiets naar het grotere Krimpen aan den IJssel.
Met de auto ben je in 20 minuten in Rotterdam, maar met de fiets -al of niet via de metro van Capelle of waterbus- is dat ook goed te doen. Het is bovendien een mooie fietsroute naar de stad.
Ons kerkgebouw staat in de Hoofdstraat (nr. 90 2931 CL) en heeft een moderne architectuur. Het gebouw is multifunctioneel en wordt doordeweeks door diverse verenigingen gebruikt.
Onze gemeente wordt gekenmerkt door deze eigenschappen:
  • Hecht. We zijn erg betrokken bij elkaar.
  • Actief. We hebben relatief veel gemeenteleden die, op welke manier dan ook, een bijdrage leveren aan de kerk(diensten).
  • Open. We staan open voor iedereen die zich met ons verbonden voelt. We vormen een gemêleerde gemeente van jong en oud met verschillende geloofsopvattingen. Er is respect en ruimte voor elkaar.
  • Flexibel. We zijn maar klein, en dat legt ons in bepaalde opzichten beperkingen op. We zijn gewend om daar op een creatieve manier mee om te gaan. Voorbeelden daarvan zijn de parttime voorganger, een roulerende kostersā€ en schoonmaakdienst, en het zoeken naar alternatief gebruik van het kerkgebouw. Gelukkig hebben we veel verschillende talenten op allerlei gebied in ons midden die we graag inzetten. Mede door deze aanpak zijn we nog steeds een financieel gezonde gemeente.
terug